Inte bara en bingohall

21 okt

För många är bingo är spännande spel där man samtidigt umgås tillsammans. Att träffas på bingohallen är lika självklart som att ta en kaffe på stan. Men med skillnaden att man kan vinna pengar. Vilken bingospelare är du? Sitter du helst hemma vid datorn, i bingohallen eller hejar på kor som ska bajsa… I centrala Uddevalla finns idrottsföreningarnas bingohall. Som i många andra städer samarbetar en rad idrottsföreningar för att driva bingo i Uddevalla. Det blir ett sätt för föreningarna att få in pengar till kassan samtidigt som det bidrar till en social plats för många. Bingohallen har öppet året om men med vissa varierande öppettider vid storhelger. Utöver bingo finns de klassiska spelautomaterna att testa lyckan på.

Tillsammans eller själv vid bingospel

Sitter du hellre själv och spelar bingo – eller med kompisar som du chattar med digitalt? Då är det bingorum via spelsidor online som passar bättre. Dessa är inte styrda till någon stad vilket gör att du kan möta spelare från hela Sverige och i vissa fall hela världen. Ett sätt att vara lite mer anonym eller för att chatta med människor från en annan världsdel. Ett lite mer udda sätt att spela bingo är kobingo. Tidningen Bohusläningen rapporterade att över 2000 personer kom och tittade på kosläppet som genomfördes på en bondgård vid Kronogården en bit från Uddevalla. Ett inslag under evenemanget var kobingo. En hage delades in i olika rutor och en ko släpptes in. Den ruta som kossan bajsade skulle vinna. I just detta tillfälle valde kossan att inte bajsa alls vilket inte gav någon vinnare.

Även bilbingo bör ses som en lite mer udda bingovariant. Det har erbjudits på ett flertal platser under årens lopp men har ingen fast plats. Man får en bingobricka och sitter i bilen för att lyssna på utropen. När man får bingo ska man tuta. Det var vanligare med bilbingo tidigare och det kunde hittas på stora matvarukedjors parkeringar, ängar och öppna fält. Idag har det till viss del konkurrerats ut av loppisar som för många föreningar ger mer pengar än bingon. Spänning och gemenskap i en bingohall eller anonymitet bakom skärmen? Eller lockas du enbart av koskit och att få tuta så högt som möjligt med bilen. Vilken bingotyp är du?