Padel skapar stor efterfrågan på lediga lager

16 sep

Padel skapar stor efterfrågan på lediga lager

Ägare till lediga lager har tidigare haft problem med att hitta nya hyresgäster – men med växande sporter har problemet minskat. Flera föreningar inom padeltennis har nämligen börjat söka efter stora lediga lagerutrymmen att ha sina banor på.

Lagerlokaler har varit svåra att hyra ut. Få har nytta av de riktigt stora lokalerna och det krävs särskilt nischade verksamheter – hantverk, industri och lagerhållning – för att finna lediga lager intressanta. Dessutom: har man redan börjat hyra ett lager så ska det mycket till att man avslutar det kontraktet. Främst då som en följd av bekvämlighet. Det tar helt enkelt tid och kraft att flytta en verksamhet från punkt A till punkt B.

Om man äger lagerlokaler och vill hyra ut dessa så har man således kunnat få vänta länge på rätt hyresgäst. Så är inte längre fallet. Över hela Sverige så syns ett ökat behov av lediga lager och det är något som kan förklaras av en ny fluga som sätter speciella krav på lokalens utformning. Ett ledigt lager är i det sammanhanget helt perfekt. Den nya flugan? Padeltennis.

Padeltennis har en enorm genomslagskraft

För några år sedan så öppnade den första padeltennishallen i Stockholm. Den följdes snabbt av ytterligare en, ytterligare en till, en till och så vidare. Kort sagt; sporten spreds som en löpeld genom staden och den senaste i raden av att kasta sig in i denna satsning var ingen mindre än Zlatan Ibrahimovic.

Hans tillvägagångssätt och hur han startade ger en fingervisning om vad som krävs. Zlatan byggde nämligen ingen egen hall – han tog över en ledig lagerlokal. Det är extremt dyrt att bygga en lokal med den takhöjd som padeltennis kräver där minst sex meter – gärna mer – krävs.

Lediga lager är således nästan ett minne blott i Stockholm; många av de dessa har fått en invändig förvandling och blivit hallar för padeltennis – och andra aktiviteter i samma anda; klättring, pingis, squash och så vidare. Lokalerna har förvandlats till rena aktivitetscentrum med padeltennis som det stora dragplåstret.  Det här gäller inte bara i Stockholm; alla större städer har padelanläggningar och även många medelstora sådana – Sundsvall, Gävle, Halmstad, Umeå och i många fler.

När sporterna inser fördelarna med dessa stora lagerlokalerna har fastighetsägarna inte längre svårt att hitta passande hyresgäster.