Griffeltavla för bättre kommunikation

20 jun

Griffeltavlor används bland annat i butiker som skyltmaterial och på restauranger där dagens meny skrivs upp. Snygga element i inredningen där det är lätt att ändra budskapet om så önskas. Efter att efterfrågan på griffeltavlor ökat har även en rad olika varianter dykt upp på marknaden. Vill ni köpa billiga griffeltavlor så finner ni mer information om dessa på griffeltavlor.com

Griffeltavla med ram

De flesta griffeltavlor har ram men det varierar hur stor ramen är och vilken funktion som den fyller. Ramen kan rama in tavlan (likt en vanlig tavla) vilket just skapar känslan av en tavla. Men det finns ju även de med betydligt mindre och smalare ram. En del är däremot utan ram. Dessa brukar bara ha en lite pennhållare på sidan eller under.

Griffeltavla magnetisk

Griffeltavlor med magnetisk funktion skapar en extra funktion. Nu går det inte bara att skriva vad man vill med speciella kritor utan även sätta upp lappar och annat med magneter mot tavlan. Egentligen är det fel att säga att tavlan är magnetisk då den snarare är av metall som magneter kan fästas på. När griffeltavlor används i butiker kan denna funktion vara extra smidig då man enkelt kan sätta upp affischer.

Griffeltavla med stativ

Är målet att griffeltavlorna ska användas som ”gatupratare”? Skyltar som ställs ut på gatan för att locka in besökare till butiken. I detta fall ska man välja de med stativ. Det är generellt två tavlor som är sammankopplade i toppen och har ben som gör att de kommer upp en del från marken. Dessa finns självklart i olika storlekar vilket gör att de även delvis kan användas inne i butiker och i vissa fall till och med på restaurangborden med enklare menyer.

Griffeltavla med hylla

Den vanligaste modellen av en griffeltavla är kanske den med en liten hylla längst ner. Det var så som de gamla klassiska tavlorna såg ut när de användes i skolorna för länge sedan. Idag är det däremot betydligt mindre än de som användes i klassrummet. På hyllan kan man lägga kritorna som används för att skriva eller rita på tavlan. En klassiker i barnrummet hos de mindre barnen.

Griffeltavlor har minst sagt fått en ”renässans” efter att delvis försvunnit från marknaden helt när whiteboard och andra tavlor tog över. Men det griffeltavlorna tydligt kan konkurrera med, mot andra alternativ, är retrokänslan och att det ser mer personligt ut. Inte så konstigt att de därmed ofta används på caféer och inredningsbutiker.