Vanliga frågor om Hikkis spabad

31 mar

Vanliga frågor om Hikkis spabad

Företaget Hikki tillverkar två modeller av spabad. Det som skiljer dessa två är främst storleken samt om kaminen ska vara invändig eller utvändig. En tydlig skillnad mot många andra spabad är att karet är utformat som ett stort badkar. Detta med material som gör att den kan stå utomhus. Vad skapar det för fördelar respektive nackdelar? På Hikki.se nämns exempelvis följande frågor och svar kring deras spabad.

Vad är fördelen med ert utomhusspa mot en klassisk badtunna?

Ett spabad utformat som ett badkar rymmer betydligt mindre vatten än en badtunna. Den är även mindre i storlek. Av den anledningen är det lätt att flytta och kan ställas på de flesta ställen utan att man behöver ta hänsyn till underlaget på samma sätt som med en tunna. I och med att det är mindre mängd vatten sker uppvärmningen snabbare vilket ger större spontanitet. Med badtunna behöver badningen planeras lång tid i förväg.

Hur lång tid ska man räkna med att det tar att värma upp vattnet?

Vattnet är varmt på mellan 1,5 timme och 2,5 timme. Tidsaspekten påverkas mest av om det är varmt eller kallt ute. Man kan även köpa till isolering vilket minskar uppvärmningstiden under vintern med ca 30%.

Vad väger den?

Hikki har två spabad. Det största heter Bohem och väger när det är fullt ca 850 kg. Det är då inklusive kaminen. Därmed väger den långt under vad en fylld badtunna väger.

Är det risk att bränna sig på metalldelarna?

Nej, alla spabad är tillverkade med värmeskydd vilket gör att man inte ska komma åt kaminröret. De delar på badet som är av metall kommer däremot aldrig bli farligt varma. Som mest kan det nå samma temperatur som vattnet.

Hur monterar jag Grytan eller Bohemen?

Både Sotiga Grytan och Bohemen är mycket enkla att montera. Med två personer klarar man av att först bära ytterskalet (aluminiumformen) varpå sedan trädelarna som sitter inuti monteras med några enkla steg. På Hikki.se finns även filmer som visar hur man steg för steg monterar deras spabad. Det går även att på samma sida ladda hem en manual i PDF-format.