Att köpa en barncykel på budget

23 apr

Att köpa en barncykel på budget

För barnen kanske det är viktigast att cykeln ser tuff ut, medan priset är något av en högre prioriterad faktor för dig som är förälder. Som regel gäller att dyrare barncyklar ofta också är lite bättre än billigare motsvarigheter, även om så inte alltid nödvändigtvis behöver vara fallet. Så länge du köper en säker barncykel är det dock bättre än ingen cykel över huvud taget. Att man inte köper de dyraste och bästa barncyklarna behöver givetvis inte innebära att inte barnet får roliga upplevelser ändå. 

Köp begagnat

Om du vill komma undan så billigt som möjligt kan det vara ett alternativ att köpa begagnat. Har man tur kan man få de egenskaper som de dyrare barncyklarna har, men till priset av en billigare, ny barncykel. För att hitta detta gäller det givetvis att man håller utkik ordentligt. Med det sagt är andrahandsmarknaden ganska god – det är som bekant inte ovanligt att man säljer cyklarna när barnen växer ur dem. Glöm inte att dubbelkolla bromsar och att alla skruvar sitter åt innan barnet börjar cykla på den.

Prisjämför – ordentligt

Det är lätt att man, när man är ute och handlar, endast jämför priserna bland liknande modeller i en enskild butik. Genom att göra en ordentlig prisjämförelse, över flera olika butiker, kan man spara många kronor på den barncykel man planerar att köpa. Det handlar då inte enbart om att se till priserna – utan även vad man får för pengarna man lägger ned. 

När det är två likadana modeller hos olika butiker är dock givetvis endast priserna som skiljer dem åt. Då kan man börja ta andra saker i åtanke – så som den enskilda butikens köpevillkor eller resvägen till butikerna. 

Gör den snyggare

Det kan vara så att en billig barncykel du tittar på har mycket goda egenskaper vad gäller funktionalitet och säkerhet – men att den kanske ser lite tråkig ut och därför är billigare. Ett alternativ är då att köpa den cykeln och helt enkelt stajla till den på egen hand. 

Bara fantasin sätter gränser för vad man kan göra – men det är enkelt att spraymåla den, med snygga mönster (du kan till exempel hålla en pappersbit med urklippta mönster mot ramen, medan du sprayar). Även för ekrar och styren finns diverse attiraljer att handla in.