Kända Nike-skor

25 feb

Kända Nike-skor

Varumärket Nike och dess berömda virvel har blivit något av en basvara i de flesta människor garderober. Faktum är att de säljer cirka 120 miljoner par skor om året, vilket är en helt ofattbar summa. Sedan företaget såg sitt ljus år 1964, har NIke legat i framkant vad gäller innovativ design och tekniska framsteg i deras skor. Här tar vi en titt på några av de bästa och mest kända Nike-skor som någonsin har tillverkats.

Nike Air Force 1

Nike Air Force 1, eller AF1 som de också kallas, är otvivelaktigt en av de allra bästa skor som någonsin har tillverkats. Det är en klassisk sko som har inspirerats av det amerikanska presidentplanet (Air Force 1) och alltså delar namn med detta. Denna sko finns tillgänglig i flera olika utföranden, och var den första basketsko att använda den ikoniska Air-tekniken som numera finns i flera av Nikes skor.

Nike Dunk SB

Efter att Nike misslyckats med att ta sig in på marknaden för skateskor 1997, lanserade företaget sin SB-serie med Nike-skor, som ett sätt att hävda sig på marknaden och konkurrera med andra varumärken. Deras SB Dunk Low-skor blev snabbt något av en favorit bland skejtare och sneakerfantaster. Denna sko har en sula med mer grepp och en hårdare tå, och skorna började efter ett tag att respekteras även av några av de mer framgångsrika marknaderna i nischen.

Nike Air Max 90

Nike Air Max 90 är utan tvekan en av de mest ikoniska av alla Nikes skor. Detta är uppföljaren till den mindre framgångsrika lanseringen av dess föregångare, Air Max III, som inte gjorde något större avtryck när det begav sig. Nike Air Max 90 kom dock att bli en av de största klassikerna någonsin när det kommer till Nike-skor. Denna sko fick inte sitt officiella namn förrän under 2005, när originalskon lanserades på nytt som en del av serien History of Air.

Nike Jordan III

Jordan III sägs ha fått Michael Jordan att stanna kvar hos Nike. Skon designades av Tinker Hatfield och var den första av flera ikoniska Nike-skor i denna serie. Detta är förmodligen en av de bästa basketskor som tillverkats.