Tygkassar och andra profilprodukter

28 dec

Tygkassar och andra profilprodukter

Profilprodukter är ett hjälpmedel för att ditt företag ska synas bättre och ge ditt företag en positiv image hos kunder. Att använda sig av profilreklam är att använda sig av profilprodukter. Detta är produkter som har din logo på och förhoppningsvis är så attraktiva att dina kunder kommer använda dem. Det kan vara t.ex. vara t-shirts, kepsar, tygkassar och pennor. Dessa är ”vanliga” profilprodukter och det är viktiga att de är bra gjorda och har bra kvalité. Så innan du producerar profilprodukter är det bra att vara säker på din budget. Har du en lägre budget är det många gånger bättre att leta efter produkter som är billigare att producera men som har bra kvalité. Tygkassar har för många snabbt blivit en favorit! Dessa har en status av hållbarhetstänk och fungerar utmärkt att använda i vardagen. När man tittar på tygkassar som möjlig profilprodukt, kan man hitta ett flertal varianter. Alla bra tillverkade och i vissa ordrar även ekologiska.

Att bygga sitt varumärke med profilreklam kan vara ett bra ide. Om man är delaktig på olika event är det bra att ha profilprodukter att lämna ut. Människor har en tendens att tycka om saker som är gratis och som de kan ha användning av. Om du däremot ska använda dig av profilreklam till viktiga kunder (de som har handlat mest under året, styrelsen etc.) är det bra att satsa högre. Du kan istället producera minder produkter men ge saker som har en högre kostnad att producera. Till exempel på dessa produkter kan vara USB-minnen, fina kalendrar etc.

Hur vill du att dina kunder ska minnas dig?

Innan du producerar nya profilprodukter är det viktigt att tänka på hur du vill att dina kunder ska komma ihåg dig. Det är grundläggande att ha ett eko tänk så att dina profilprodukter inte blir miljöfarliga. Att fånga kundens öga är viktigt. Inte göra som alla andra och våga vara lite extra. Som sagt innan i texten, vill man egentligen ha en ny t-shirt på hyllan som samlar damm? Försök tänka ”outside of the box” och komma på nya smarta saker att ge bort. Ha en produkt som har en fräsch och modern färg som drar åt sig uppmärksamhet från alla håll och kanter. En form som kanske inte är vanlig, tänk att istället göra runda pennor och inte avlånga. Kanske mobilfodral med kreditkortshållare i ett. Använda sig av fantasi är viktigt.