Få ut mesta möjliga av dina tavelramar

24 jul

Oavsett om du har en fäbless för att rama in och visa upp dina idéer och tankar eller vill hänga upp din konst på ett läckert sätt är en sak säker: ingen vägg är komplett utan tavelramar. Inramningen kan dock vara en aningen komplicerad verksamhet som kräver ett öga för detaljer för att bästa möjliga resultat ska uppnås. Oavsett vilken typ av ram du har och vilken placering du har tänkt dig, finns det flera olika faktorer att ta hänsyn till vilka kan göra skillnaden på ett utmärkt arrangemang och ett mindre iögonfallande sådant.

Arbetet med att skapa ett uttalande i form av fotografier eller konst att hänga på väggen kan avskräcka många. Du behöver dock inte frukta – vi kommer här dela med oss av två tips som hjälper dig att få ut mesta möjliga av dina tavelramar!

Använd tavelramar av olika storlekar för förhöjd effekt

Vem har sagt att de ramar som du hänger på vägen behöver vara av samma storlek? Du kan med fördel använda dig av tavelramar av förslagsvis två olika storlekar för att uppnå en spännande effekt. Placera till exempel tre större ramar bredvid varandra i en horisontell linje med lite utrymme mellan dessa. I de tomrum som har skapats placerar du sedan två mindre ramar med lite mindre bilder, och vips så har ditt arrangemang fått ett fräckt utseende med en effekt som kommer att imponera på alla betraktare.

Skapa ett rutnät med flera ramar

Ett annat stilfullt sätt att inreda en vägg med tavelramar är att använda sig av likformade ramar av en och samma storlek för att skapa ett rutnät av bilder på väggen. Detta tips skiljer sig åt något från den föregående tekniken men är minst lika gångbart. Värt att tänka på om du väljer att vandra denna väg är att ramarna inte bara bör vara av samma storlek utan även av samma modell. Det finns nämligen inget mer rofyllt för ögat än att betrakta ett likformigt rutnät av vackra bilder och tavelramar.

Förhoppningsvis kan du med hjälp av dessa bägge tips skapa en enastående fotovägg eller väggkonst som inte liknar något annat!