Bilbärgning Stockholm – en räddare i nöden

25 jun

Det händer när du minst vill det. Mitt i Stockholmstrafiken, på vägen till jobbet, på motorvägen, inuti en tunnel, när barnen ska hämtas från dagis eller när du helt enkelt vill komma hem efter en lång arbetsdag. Bilen dör. Motorn säger ifrån, puttrar och surar innan den helt enkelt bestämmer sig för att lägga av. Hit men inte längre. Kaputt. Varför? Vem vet. De blinkande symbolerna kan lika gärna vara egyptiska hieroglyfer.

Vad gör jag när bilen dör?

En våg av pinsamhet sköljer över mig när jag behöver stanna vid sidan av vägen. På med varningslampor, öppna bagageluckan för att försöka hitta varningstriangeln och ge dig ut på en kort men skamfylld promenad för att varna de andra förarna på vägen. Därefter börjar en kort teater där motorhuven dras upp och jag låtsas att jag vet vad jag ska leta efter. Jaha, och nu då? De blinkande lamporna borde ha gett mig en tydlig och tidig indikator om vad det var som hände men vid det här laget är det svårt att tänka på någonting alls. Den enklaste, elegantaste och egentligen enda lösningen på mitt haveri är att ringa bilbärgning i Stockholm. Det är förvånansvärt enkelt. Det spelar egentligen ingen roll vad problemet, lyft bara min bil och ta med den till en trygg och säker plats där jag kan få andas ut, tänka och lugna ner mig.

Vad kostar bilbärgning i Stockholm?

Det finns flera företag som erbjuder bilbärgning i Stockholm så priserna kan variera. Så länge du inom ett visst avstånd från staden brukar priset ligga på cirka 1 500 kr, ibland lite mer och ibland lite mindre. Det finns även andra tjänster utöver just bärgningen, exempelvis starthjälp eller byte av bilbatteri. Har man tur finns det någon vänlig bilist som stannar och hjälper dig starta en bil med motorstopp där batteriet tagit slut. Men som sagt kan man alltid ringa en bärgare för att få hjälp med denna åtgärd på vägen.

En sak är säker. När allt har gått snett och okända förare svischar förbi den stillastående bilen, då är bilbärgningens ankomst som sänd från ovan. Räddningen är äntligen här.