3 vägar till en billigare bröllopsfest

20 jul

För den som håller på att planera ett bröllop och har räknat på en budget för festen vet förmodligen att det kan dra iväg i all oändlighet om man inte begränsar sig. Mat, dryck, kläder, lokal, inbjudningskort och allt annat som hör till för alla relativt dyra kostnader med sig. Genom att göra smarta val kan man dock hålla nere utgifterna ganska mycket vid sitt bröllop, och ändå skapa en magisk fest att minnas.

Välj enkel och lätt mat vid bröllop

Middagen efter ett bröllop blir ofta ganska långdragen när man sitter och samtalar med sina bordsgrannar varvat med att många i sällskapet håller tal. Att servera varm och lyxig mat och flera rätter är inte nödvändigt, utan det kan faktiskt vara en fördel med plockmat som serveras kall. Välj något enkelt och gärna lätt – gästerna är inte här för att äta sig proppmätta utan för att dansa, skratta och ha kul tillsammans med brudparet! Till efterrätt behövs inte heller någon tårta i flera våningar, utan kaffe och en söt munsbit räcker gott och väl. 

<Självkostnadspris i baren

Att köpa in stora mängder dryck till en bröllopsfest är en kostsam post men det är faktiskt helt okej att ta ut ett självkostnadspris i baren. Tycker man att det känns snålt och tråkigt att sätta priser kan man ställa en burk på bardisken där folk får lägga i så mycket dom vill. Gör även en liten tavla med ett telefonnummer som gästerna kan Swisha till, för dom som inte har kontanter.

Välj en billigare lokal

Det låter kanske som en dröm att virvla runt på dansgolvet i en stor och vacker sal framåt småtimmarna men då kostar det också därefter. Kan man nöja sig med att hålla festen i en billigare lokal, så som en bygdegård eller någon annan typ av lokal som kostar ett par hundralappar att hyra finns det mycket pengar att spara här. Det kommer kanske inte kännas lika lyxigt men det går istället att göra väldigt personligt med fina dekorationer och dukningar.

Att planera ordentligt inför sitt bröllop är A och O för att hålla kostnaderna nere. Gör en lista över alla inköp och börja gärna köpa saker lång tid i förväg så att inte allt kommer på samma gång. Prioritera att lägga pengar på det som känns allra viktigast och gör smarta och billiga val när det gäller resten.