Behöver du hjälp med golvslipning i Stockholm

25 jan

Behöver du hjälp med golvslipning i Stockholm

Funderar du på att utföra golvslipning i Stockholm själv? Det finns väldigt många bra guider att följa för att få ett fint resultat. Dock är det viktigt att du vet vad du ger dig in på. När du har äkta trägolv hemma finns det många saker som sliter på golvet. Det kan vara allt från husdjurens klor till grus man drar in med skorna eller något annat. För att återfå den vackra lystern som trägolv kan ha gäller det att slipa och underhålla golvet med cirka tio års mellanrum, oftare om golvet slits mer än normalt.

Innan du kommer igång behöver du kontakta ett företag som hyr ut golvslipningsmaskiner. Du behöver berätta för dem vilken sorts golv det är, hur slitet det är samt om du tidigare slipat golv eller inte. Med den informationen kan företaget nämligen hjälpa dig hitta en slipmaskin som passar så bra som möjligt. När du väl fått maskinen på plats är det dags att tömma hela rummet. När man utför golvslipning i Stockholm dammar det otroligt mycket. Det blir damm precis överallt. Därför behöver du tömma rummet på möbler och prylar samt ta bort golvlister. Kolla även igenom golvet så att det inte sitter någon gammal spik eller liknande som kan vara i vägen för maskinen.

Olika maskiner

Tänk på att du behöver minst två sorters golvslipningsmaskiner – en större för själva golvytan och en mindre kantslip som får plats i mindre utrymmen samt vid hörn och liknande. När du börjar slipa golvet är det med det grövsta slippappret du kör. Då får du bort större ojämnheter i träet, som exempelvis djupare hack och liknande. Sedan jobbar du dig framåt med finare slippapper. Nummermässigt brukar det vara bra att köra på slippapper i ordningen: 40, 60 och 100.

Tänk på att använda ansiktsmask och hörselkåpor när du slipar eftersom maskinerna låter väldigt mycket. När du startar golvslipningsmaskinen ska slippappret vara i luften för att sedan sänkas ned när du börjar. Man kan tro att golvslipning i Stockholm sker upp och ner längsmed golvet. Men faktum är att man brukar köra diagonalt först för att släta ut ojämnheter mellan plankorna.