Lyxiga detaljer på en infraröd bastu

26 aug

Om priset inte är det viktigaste, och lite mera lyx i vardagen önskas, kan en infraröd bastu med fler lyxiga detaljer väljas. Är det ljudanläggning eller flexibel värmekälla som önskas?

Styr allt med en fjärrkontroll

Med en tillhörande fjärrkontroll kan bastun styras oavsett var i hemmet man befinner sig.

  • Ange hur varmt det ska vara
  • Sätt igång musiken och välj låtlista
  • Slå på, slå av eller dämpa belysningen
  • Planera via en timer

Vilka inställningar som går att göra med fjärrkontrollen varierar mellan olika bastumodeller men grunden är att bastun ska kunna bli klar att använda utan att man behöver gå dit och göra inställningarna. Självklart kan även samtliga ändringar genomföras direkt i bastun.

Ljusslinga och inställningar

Det vanligaste är att belysningen i en bastu består av en enda väggmonterad lampa. Men även här går det att skapa en lyxigare känsla. Exempelvis finns det modeller med inbyggd ljusbåge i taket – som självklart kan justeras i ljusstyrka via fjärrkontrollen.

Elaggregat och infraröd bastu

Varför nöja sig med en värmekälla – när det går att få två? Dessa går generellt under namnet ”multibastu” och innebär att de som bastar kan välja mellan att värma upp rummet med klassiskt aggregat eller med infraröda strålar. Många upplever att dessa värmekällor ger ”olika slags värme” och delvis kan detta avgöra vilken värmekälla som väljs. De som har bråttom kan även prioritera infraröd bastu då dessa kan användas inom 15 minuter från att de slagits på.

Ljudanläggning

Det går att dra in sladdar och ställa en musikanläggning inne i en infraröd bastu. Men det är betydligt enklare och säkrare att använda en inbyggd ljudanläggning. Dessutom är då högtalarna redan monterade för maximalt ljud i rummet. Det går sedan att ansluta valfri ljudkälla via USB eller Bluetooth. Självklart finns även tillgång till radio på dessa enheter.

Bastu och dusch i ett

De flesta som väljer att installera en infraröd bastu gör detta i närheten av hemmets dusch. Men om det inte finns dusch i närheten finns möjligheten att välja modellen där både dusch och bastu ingår. Duschkabinen sitter därmed ihop med bastudelen och har generellt ingång både från denna del samt utifrån. Ett smidigt sätt för att göra duschen mer användbar i vardagen.