Hos Ardbeg Embassy möter skotsk whisky svensk öl

24 jul

I hjärtat av Gamla Stan i Stockholm ligger en unik pärla som tar två unika kulturer och låter dessa gifta sig med varandra. De bägge kulturerna har en sak gemensamt: sin passion för drycker av hög kvalitet. Vi talar om Ardbeg Embassy, en restaurang och pub som är belägen på den historiska adressen Västerlånggatan 68. Detta ställe skapar en spännande fusion av det skotska och svenska genom att kombinera de bägge ödla dryckerna whisky och öl.

3 anledningar att besöka Ardbeg Embassy i Gamla Stan

När du går in genom dörrarna till Ardbeg Embassy möts du av en härlig aura av tradition, innovation och kamratskap. Detta är inte bara en restaurang, pub och bar – det är en plats för alla personer som är intresserade av whisky och öl. Det är därmed en plats för såväl konnässörer och entusiaster som rena rama nybörjare inom detta område. Allesammans förs samman av den gemensamma kärleken till whisky och öl.

Du bör besöka detta ställe för att njuta av:

  • 400 sorters whisky. Den skotska influensen är påtaglig och stället stoltserar med en samling av cirka 400 olika sorter av singelmaltwhisky. Precis som namnet antyder specialiserar sig Ardbeg Embassy på produkter från destilleriet Ardbeg. Detta är en framstående producent av singelmaltwhisky från ön Islay i Skottland. Men på den omfattande menyn av whiskysorter finns även produkter från flera andra destillerier. Därmed erbjuds ett extraordinärt stort utbud som tilltalar ett brett spektrum av smaker.
  • Svenska hantverksöler. Trots att denna restaurang, pub och bar har ett tema som domineras av whisky är detta inte den enda ädla dryck som hyllas på detta ställe. Här finns även en hel värld av svenska mikrobryggerier representerad. Det småskaliga bryggandet av öler har tagit såväl Sverige som övriga världen med storm under det senaste årtiondet. Här hittar du därför ett fint utbud av lokala hantverksöler med cirka 25 olika varianter att välja mellan.
  • Fusionen mellan det skotska och det svenska. Kort och gott är alltså detta ett ställe som kombinerar de skotska destillerierna med de svenska bryggerierna. Men det finns till syvende och sist en gemensam nämnare i den djupa respekten för tradition och hantverk. Tillsammans med innovation och kvalitet låter man sig vägledas av dessa värdeord.