Fördelar med att göra en hårtransplantation

23 jun

Funderar du på att göra en hårtransplantation? Det kan finnas flera fördelar med att göra det i Stockholm. Det är här som urvalet av kliniker är störst, och det är också här som några av landets mest välrenommerade behandlare finns. Samtidigt finns det givetvis nackdelar också – och hur stor är egentligen skillnaden mellan olika behandlare? I den här texten tar vi upp varför det kan vara bra att göra sin hårtransplantation i Stockholm.

Större urval av kliniker

Ett större urval kliniker innebär fler aktörer att jämföra. Något som är aktuellt för många att jämföra är givetvis priserna. Samtidigt är priserna kanske en mindre faktor än behandlaren – det spelar ingen roll om det är låga priser, ifall man inte blir nöjd med resultatet. Det man letar efter är givetvis en kombination av båda saker, vilket är det som gör en hårtransplantation prisvärd, snarare än billig.

Vidare kan betalningslösningar vara något att jämföra. Samarbetar klinikerna med något institut som kan ge dig goda villkor på en avbetalningsplan? Hur ser i sådana fall de villkoren ut, jämfört med andra klinikers erbjudande?

Erfarenhet

Några av de mest erfarna transplantörerna finns på kliniker i Stockholm. Med det sagt, så kan det givetvis finnas duktiga transplantörer även i din stad. Dock är erfarenhet viktigt för ett gott resultat, och det kan vara värt resan ifall det innebär just det – att resultatet blir bättre. Det är ett ingrepp som du sannolikt bara gör en gång i livet, och då kan det vara värt att lägga lite extra pengar och/eller tid på att det blir så bra som det bara kan bli.

Resan

Om du inte bor i Stockholm kan resan i sig bli en fördel. Att bo på hotell, komma bort från vardagen och ta en dag med sightseeing i huvudstaden kan göra resan till just en fördel – snarare än en nackdel. Gör du ingreppet med FUT-metoden kan du ofta gå tillbaka till jobbet redan dagen därpå, förvisso. Dock är FUT-metoden ganska ovanlig i Sverige och i Europa. Troligare är att behandlaren kommer använda sig av FUE-metoden för din hårtransplantation, det vill säga att man plockar hår för hår, snarare än att avlägsna en hel hudremsa i nacken eller vid bakhuvudet. Med FUE-metoden kan du ägna dig åt fysisk aktivitet igen inom en vecka.