Påverka synligheten för företag i näringslivet

30 sep

Vill du öka antalet sökträffar och förbättra bolagets resultat? “Syns inte — finns inte” brukar det ibland heta. Detta klassiska uttryck passar kanske bättre än någonsin i den moderna tiden där allt verkar handla om att synas och höras för att inte bli bortglömd. Företag i näringslivet är inte något undantag utan tvingas kämpa lika hårt som alla andra, trots en historiskt stark position. Men inte minst för nystartade företag är det tuffa tider för att slå igenom, när många får jobba stenhårt för att bli upptäckta och kunna nå ut till sin kundkrets. Ofta behöver dessutom dessa företag skapa synlighet utan någon större budget för varken marknadsföring eller kampanjer. Det kan låta omöjligt, men det finns turligt nog knep för att öka företagets räckvidd och nå igenom det rådande bruset.

Använd onlinelistan för att höja statusen hos sökmotorerna

Med hjälp av erkända verktyg och listor kan ett företag relativt enkelt skaffa sig bättre placering i sökresultaten som de vanligaste sökmotorerna genererar. Onlinelistan är ett exempel på verktyg som på ett otroligt enkelt sätt skapar mer trafik till ett företags hemsida. Genom att verifiera hemsidor får de en högre status vid t.ex. googlingar och kommer då att presenteras högre upp i resultatlistan. Att bli verifierad och listad kostar några hundralappar per år, vilket för de allra flesta företag i näringslivet är en kostnad som snabbt täcks av de ökade intäkter som kommer av att fler människor upptäcker bolaget och dess produkter eller tjänster.

Tre ytterligare sätt att öka synligheten för näringslivsföretag

  • Öka närvaron på sociala plattformar och skapa innehåll som väcker intresse. Det kan tyckas oseriöst, men eftersom sociala medier är ett ständigt växande fenomen börjar detta utgöra en viktig plats för att möta sina kunder.
  • Delta när det är möjligt i kampanjer och samarbeten med organisationer som delar företagets värderingar. På så sätt nås människor med en liknande inställning och kan upptäcka ett bolag som profilerar sig i de frågor som de brinner för.
  • Sponsra en förening och stötta på så sätt det lokala samhället, bidra till en meningsfull fritid för barn och unga och få positiv utväxling i affärerna genom att synas på klubbtröjor och liknande.